Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

RETSEPT Suud õhetama panevad corn dogid ehk maisijahuvorstid

Copy
Corn dogid ehk maisisnäkid pulga otsas. Pilt on illustreeriv.
Corn dogid ehk maisisnäkid pulga otsas. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Eile, 16. jaanuaril oli ülemaailmne vürtsika toidu päev. MTÜ Loomuse veganprogramm «Taimsed valikud» jagab huvitavat retsepti, mida tasub vürtsika toidu sõpradel kindlasti proovida.

Corn dog on tavaliselt maisijahust valmistatud taignasegusse kastetud vorst või viiner, ent taimetoitlastel ning veganitel sobib selle retsepti jaoks kasutada ka taimseid vorste. Vürtsikad tulevad selle retsepti järgi tehtud maisivorstikesed aga igal juhul!

Vaja läheb:

Tainas:

  • 1,25 tassi nisujahu
  • 1 tass maisijahu
  • 1 supilusikatäis suhkrut
  • 1 supilusikatäis soola
  • 1 supilusikatäis küüslaugupulbrit
  • 1 supilusikatäis sibulapulbrit
  • 1 supilusikatäis küpsetuspulbrit
  • 1 teelusikatäis Cayenne’i pipart
  • 1 teelusikatäis tšillihelbeid
  • veerand teelusikatäit pipart
  • 1,5 tassi sojapiima või vett

Frittimiseks:

  • 1 liiter õli
  • 2 pakki taimseid grillvorste
  • 16 puust tikku (mida jämedamad, seda lihtsam)

Valmistamine:

  1. Sega kokku kuivained ja seejärel lisa vedelikud.
  2. Lõika grillvorstid keskelt pooleks. Torka vorsti sisse puust tikud.
  3. Kuumuta õli küpsetamistemperatuurini. Õli kuumust saab kontrollida, kui aeg-ajalt tilgutada pisike kogus tainast õlisse. Kui tainas hakkab kiiresti küpsema ning tõuseb õli peale ja muutub kiiresti pruuniks, siis on õli küpsetusvalmis.
  4. Kasta viiner tainasse ning aseta õlisse. Corn dog on valmis, kui ta on ilus kuldpruun.

Retsept: MTÜ Loomus

Tagasi üles