Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

KÖÖGINIPP 3 head põhjust, miks pastakeeduvesi alles jätta

Copy
Pastakeeduvesi on hea ka rohkemaks, kui rikkaliku kastme valmistamiseks.
Pastakeeduvesi on hea ka rohkemaks, kui rikkaliku kastme valmistamiseks. Foto: Pexels

Mitmetes pastaretseptides on kirjas juhis, et ära kurnatud pastakeeduveest tuleks umbes tassike alles jätta. Põhjuseks tuuakse sageli kastme valmistamine või siis hiljem juba valmis kastme maitse ja paksuse reguleerimine.

Tegelikult on aga terve pastakeeduvee alles jätmine hea mõte. Selle asemel, et lasta sel läbi sõela valamutorust alla minna, võiksid sa selle hoopis köögitegemistes väga edukalt ära kasutada. Seda tärkliserikast vett ei saa hästi kasutada mitte ainult kastme valmistamise põhjaks, vaid sel on ka teisi häid kasutusvõimalusi.

Tagasi üles