Lumetõrje kokkulepped pikendamata? Viimasele minutile jäetud kohustus võib kalliks maksma minna

Kodu.postimees.ee
Copy
Lumekoristuse tellimata jätmine läheb kalliks maksma.
Lumekoristuse tellimata jätmine läheb kalliks maksma. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Lume- ja libedustõrjega on nagu uusaastaööl takso tellimisega – viimasele hetkele jätmine tähendab kas suurt lisakulu või kehvemal juhul pikka aega paksus lumes sumpamist.

Pindi Kinnisvarahalduse heakorra ärisuuna juht Andrus Limbach ütles, et kui ühistu või majaomanik jätab sügisel lumetõrje kokkulepped pikendamata, sest «lund ju ei ole», siis võib ootamatu lumesaju korral tekkida olukord, kus kõik brigaadid on hõivatud, kuna eelisjärjekorras teenindatakse oma püsikliente. «Just nii tänavu juhtuski,» nentis ta.

«Kui leping on aegunud, siis suurema saju korral tuleb üksikutele vabadele brigaadidele maksta hingehinda, kehvemal juhul topelt või kolmekordselt ja ka see ei garanteeri, et samal päeval jõutakse lund lükkama,» kinnitas Limbach.

Teisipidi on majaomanikel ja hoonete esindajatel seadusest tulenev kohustus hoida majaga piirnevad alad tip-top seisukorras ja korralikult läbitavad, seega hetkelise lumepuuduse taha pugemine võib tuua hoopis kopsaka trahvi ja sekeldused munitsipaalpolitseiga, kui näiteks keegi peaks tellija hooletuse tõttu endal pea puruks kukkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles