Ameerika terviseinspektor paneb inimestele südamele: need kaks põhilist möödapanekut toiduainete käitlemisel võivad kõige mustema stsenaariumi korral kõhuhädad majja tuua.
ETTEVAATUST ⟩ Toiduainete käitlemisega seotud viga, millest oleks targem hoiduda
Toidu ja toiduainetega tasub juba poes otstarbekohaselt ringi käia, seejuures tuleb meeles pidada üht elementaarset argitõde – toored ja valmis toiduained ei käi käsikäes, seda ka siis, kui oled parasjagu ostlemas.
Toidukorvi või kärusse tõstetavad toiduained peavad Ameerika tervisespetsialisti Robert Acquista sõnul selgelt eraldi olema, vastasel juhul suureneb ristreostuse oht, vahendab thekitchn.com.
Juba valminud toidu või ülejääkidega tasub samuti ettevaatlikult ümber käia. Acquista märgib, et teatud toiduained võivad juba nelja plusskraadi juures nii-öelda ohutsooni sattuda, mistõttu ei tasu valmistoitu üle kahe tunni toatemperatuuril seisma jätta.