NASA ⟩ Need on 10 parimat õhku puhastavat toataime

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Ameerika kosmoseagentuur NASA soovitab kehva ventilatsiooni või siseõhuga kodudes paigutada igasse tuppa vähemalt ühe alljärgnevatest taimedest.

Koduse õhu puhastamiseks sobivad paljud toataimed. Millised neist aga õhu puhastamise ja niisutamisega kõige paremini hakkama saavad? NASA teab vastust!

Ahtalehine viigipuu

Viigipuu on olenevalt liigist eri sorti lehtedega. Ahtalehise viigipuu puhul on oluline jälgida kastmist. Tuleb vältida ülekastmist, ent sealjuures jälgida, et muld liiga kuivaks ei jääks.

Vääris-mägipalm

Vääris-mägipalm ei ole samuti paljunõudlik ning peaks suutma pea igas toanurgas kasvada. Mehhikost pärit taim on olnud Inglismaal üks levinum toataim juba Victoria ajastust saati.

Rapuntsel

Rapuntsel on vähenõudlik taim, mis peaks ka võrdlemisi keerulistes tingimustes kenasti kasvama, vahendab koduportaal Homes and Property.

Harilik luuderohi

Harilik luuderohi võib kohati kapriisne olla, ent see-eest puhastab see siseruumi õhu lisaks kahjulikele kemikaalidele hallitusosakestest.

Wallise tõlvlehik

Ka Wallise tõlvlehiku eest on lihtne hoolitseda. Aasta ringi õitsev taim talub hämarust hästi ning on ideaalne toataim peredele, kus leidub astmaatikuid või allergikuid.

Havisaba

Havisabad on taimeriigi võlurid, sidudes öösiti süsinikdioksiidi ja eraldades selle käigus hapnikku.

Lõhnav draakonipuu

Lõhnav draakonipuu on võrdlemisi tagasihoidlike nõudmistega – küll aga ei kannata taim ülekastmist. Lõhnav draakonipuu võib vanemas eas muuseas ka õitsema hakata.

Flamingolill ehk antuurium

Vähenõudlik flamingolill on efektselt kaunis ning sobib ka ruumidesse, kus teiste toataimede elutegevus üldjuhul hästi ei edene.

Ääris-draakonipuu 

Aeglase kasvuga ääris-draakonipuu vajab vähest hoolt ning on leplik eri inimeste ja keskkonnatingimuste suhtes.

Laose datlipalm

Elegantse välimusega taim loob ruumis hubast meeleolu, puhastades samal ajal õhku erinevatest toksiinidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles