Kas teadsid: mida võiks tähele panna aknaid pestes?

Andres Eelmaa
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Akende puhastamine pole lihtsalt klaaside lapiga üle pühkimine. See nõuab rohkem pühendumist, kui soovite, et aknaklaasid hiljem säravad välja näeksid. Mida võiksite tähele panna aknaid puhastades?

Ekspertide sõnul mängib akende puhastamise küsimuses rolli, kui räpased teie aknad parasjagu on. Samuti võiksite mõelda akende regulaarsele puhastamisele. Puhastusekspertide sõnul piisab iga kolme kuu tagant akende puhastamisest, et need säravad välja näeksid.

Enne akende pesemist on vajalik kokku koguda vajalikud vahendid. Selleks, et aknad särama lüüa on vaja pesulappi, kuivatusrätikut, äädikat, klaasipuhastusvahendit, vana hambaharja, küürimisalust, ämbrit, kaabitsat ja käsna.

Kuidas puhastada aknaid väljaspoolt?

  • Esimese sammuna kastke puhas käsn äädika ja vee lahusesse. See aitab vabaneda mustusest, mis akna välisel pinnal on. Puhastage akent ülevalt alla liigutusega, kuni kogu nähtav mustus on eemaldatud. Seejärel eemaldage kaabitsa abiga akna pinnalt üleliigne vesi.
  • Kaabitsaga puhastades võivad aknale jääda triibud. Nendest vabanemiseks pihustage aknale puhastusvahendit ja pühkige seda niikaua, kuni see on kuiv.
  • Järgmise sammuna tuleb puhastada akna klaasid. Võimaluse korral võiksite eemaldada aknaklaasid ning neid jooksa veega puhastada. Enne nende uuesti paigaldamist laske neil värske õhu käes kuivada.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles