Skip to footer
Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

RETSEPT Šokolaadiga kaetud popkorniampsud on oivaline snäkk ja sõbrapäeva kingiidee

Tumeda šokolaadi ning soolase popkorni kombineerimisel saad suussulava ja omapärase snäki, millega sõpra või kallimat üllatada!

Homme on korraga nii kõigi armastajate päeva kui ka sõbrapäeva nime all tuntud valentinipäev. Tavaliselt kingitakse sel puhul oma lähedastele ka väikeseid kingitusi, mis näitavad seda, et hoolid neist või mõtled nendele.

Eriti tore on sõpra või kallimat sellise kingitusega üllatada siis, kui oled selle ise valmistanud. Aga kuna paljud meist pole õnnistatud piisavalt heade oskustega köögis, et küpsetada mõni uhke kook, siis tasub pilk pöörata pisut lihtsamate suupistete poole, sest kokkuvõttes on mõte see, mis loeb! Täna jagame teiega retsepti, mis kombineerib soolase ja magusa, popkorni ning tumeda šokolaadi.

Loe ka: KAS TEADSID 〉 Kiudained teevad korda seedimise, ent panevad ka naha särama

Tegemist on tervisliku snäkiga, mis on küll magus, aga ei anna siiski päris magustoidu mõõtu välja, kuna ei tõsta märgatavalt su veresuhkrut ning sisaldab samas ka tervislikke kiudaineid. Lisaks ei võta selle valmistamine sinu päevast ka eriti palju aega.

Šokolaadiga kaetud popkorniampsud

Vaja läheb:

  • 570 grammi tumedat küpsetusšokolaadi
  • 30 grammi valmis popkorni, soolaga
  • 60 grammi kuivatatud jõhvikaid
  • 30 grammi minivahukomme
  • paar näpuotsatäit meresoola

Valmistamine:

  1. Sulata šokolaad pliidil või mikrolaineahjus.
  2. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
  3. Lisa juba sulatatud šokolaadiga kaussi 20 grammi popkorni, vahukommid ning jõhvikad. Kasuta kummist spaatlit, et koostisosad omavahel võimalikult hästi läbi segada.
  4. Vala saadud šokolaadisegu küpsetuspaberile ning kraabi kummispaatliga võimalikult palju kausiseinte külge jäänud segust plaadile.
  5. Nüüd lisa viimased kümme grammi popkorni plaadil olevale segule ning ilma uuesti läbi segamata jaota see spaatliga enam-vähem ühtlase kihina laiali. Ära muretse, kui segu ahjuplaati äärest-ääreni ei kata.
  6. Pudista kõige peale paar näpuotsatäit meresoola ning lase toatemperatuuril seista paar tundi või siis viska külmikusse, et šokolaad kiiremini taheneks.
  7. Kui šokolaad on taas tahke, siis murra kätega sobiva suurusega tükkideks või ampsukesteks. Hoia külmkapis õhukindlas nõus või pane kinkimiseks karbi või kotikese sisse.

Retsept pärineb siit.

Soovid popkornisnäkki sõbrale kinkida, aga ei tea, kuidas kotikest või karpi kaunistada? Kodustiili portaalist leiad lihtsa videoõpetuse:

Loe ka: VIDEO 〉 Kallima kink ootab pakkimist? Siin on 3 head nippi, millega plusspunkte teenida

Kommentaarid
Tagasi üles