10 ootamatut kohta kodus, kuhu hallitus end peita võib

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Hallitus võib meie kodudes peituda üsna ettearvamatutes kohtades.

Külmkapp

Hallitus tungib kõikjale, kus on niiske ja hämar. Puhasta oma külmikut regulaarselt, et selle varjatud soppidesse hallituseoseid ei tekiks. 

Elektriline hambahari

Hambaharja otsiku vahele võib aja jooksul hallitus tekkida, kui sa ei lase sel pärast igat pesukorda õhu käes kuivada.

Pesumasin

Inimesed jätavad võrdlemisi harva pärast pesutsüklit oma pesumasina ukse lahti, et seadeldis seestpoolt kuivada saaks. Seal, kus esineb niiskust, esineb reeglina ka hallitust.

Rõivad

Jättes niisked rõivad pikemaks ajaks pesumasina trumlisse, võid samuti riskida hallitusseente tekkega.

WC-pott

WC-poti veepaak on hämar, niiskusele avatud koht, kuhu on hallitus samuti lihtne tekkima. Pea regulaarset järelevalvet, et olukord veepaagis ülekäte ei läheks.

Laste mänguasjad

Uskumatul kombel tõmbavad ka väikelaste kummist mänguasjad hallitusseeni kergelt ligi. Ainus viis nende ennetamiseks on mänguasjade põhjalik pesu ja kuivatus.

Laste jooginõud

2016. aastal kutsuti Ameerikas tagasi mitmeid lastele mõeldud jooginõusid, kuna tuli rohkelt teateid neis vohavast hallitusest, vahendab goodhousekeeping.com.

Kohvimasin

Kogumistopsi kogunev kohvipaks, ühes kohvimasina seintele kinnitunud niiskusega, on hallitusseente üheks meeliskohaks. 

Mikrolaineahi

Mikrolaineahjus toitu soojendades juhtub ikka, et teatud toiduosakesed pritsitakse mööda mikrolaineahju laiali. Kui sa need osakesed seintelt puhastamata jätad ning ka mikrolaineahju ukse kohe pärast soojendamist sulged, võib hallitus juba paari-kolme päevaga platsis olla.

Jalamatt

Igapäevase kasutamise käigus kipub niiskus jalamati alla lõksu jääma, mis omakorda loob mõnusa keskkonna hallitusseente arenguks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles