Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

RETSEPT Röstitud lillkapsa hummus, mis sobib nii dipikastmeks kui ka leivamäärdeks

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Taimne Teisipäev toob teieni röstitud lillkapsa hummuse, mis maitseb lihtsalt suurepäraselt.

Vaja läheb:

1 lillkapsas

2 küüslauguküünt

pool sidrunit

1-2 sl tahhiinit

1 sl oliiviõli

soola ja pipart (maitse järgi)

Valmistamine:

1. Kuumuta ahi 200 kraadini.

2. Tükelda lillkapsas. Nirista peale oliiviõli, maitsesta soola-pipraga. Rösti ahjus ca 40 minutit. Vahepeal sega kord või kaks. Lillkapsas peaks lõpuks olema pruunikaks röstitud.

3. Puhasta küüslauguküüned, pane lillkapsaga kaussi ja püreesta ühtlaseks. Lisa tahhiini, oliiviõli ja 0,5 sidruni mahl.

4. Kui soovid pehmema tekstuuriga hummust, siis lisa veidi keedetud vett. 

5. Sega läbi ja maitse!

6. Kasuta dipikastmena, leivamäärdena – või nii kuidas sa tavaliselt hummust kasutad. 

Tagasi üles