Telenägu Heelia Sillamaa kirjeldab, kuidas ta kodu ostes üheks elavaks e-poeks muutus!

Heelia Sillamaa
, Kanal 2 saatejuht
Copy

Heelia Sillamaa ja tema elukaaslane soetasid hiljuti Viljandisse päris oma kodu. Värskes blogipostituses jagab teleajakirjanik kümmet koduostuga kaasnevat muudatust.

1. Sinu sõbrannad ei pea sind imelikuks, kui sa kirjutad neile kell kaks öösel ilma ühegi selgituseta: palun saada mulle pilt oma köögikubust.

2. Sa saad lõpuks aru, mis vahe on parketil ja laminaadil ning üleüldse ootad sa sel suvel kutset ehitajate suvepäevadele, sest oma südames oled sa juba üks nende seast!

3. «Ära rohelist diivanit küll osta, sa tüdined sellest nii kiirelt ära! Valged seinad muudavad sinu kodu haiglaks!» – korrapealt tunnevad ka kõige kõrvalisemad isikud sinu uue kodu pärast suurt muret ja see paneb omakorda sind ennast muretsema, et kas nad plaanivad ise sinu uude korterisse sisse kolida või miks nad ikkagi nii palju selle rohelise diivani ja valgete seinte pärast muretsevad?

4. Sa piilud häbitult teiste rahakoti sisse! «Kui palju sa palka saad?» – Küsimus, mida viisakas eestlane teiselt eestlaselt ei küsi. «Kui palju teie parkett maksma läks?» – igati aktsepteeritav küsimus, mida küsida nii tädidelt, onudelt, sõpradelt, kui ka hotelli administraatorilt. Kõik saavad aru, et sa ei ole lihtsalt suur põrandate fänn, vaid proovid aru saada, kas sina saaksid endale samasugust parketti lubada.

5. Segisti, asi, millele sa ei ole kunagi varem oma elu jooksul isegi mõelnud, saab korrapealt asjaks, millele mõelda vähemalt kord päevas.

6. Sa naerad sisimas, kui keegi ohkab kadedusest «Oi ma tahaksin ka juba kodu sisustada». Idüllilise Pinterestis scrollimise asemel tähendab kodu sisustamine 95% ajast hoopis lõputut organiseerimist, kõnesid, mõõtmisi, meile, hinnavõrdlusi, tarneaegu ja pettumusi, sest oh üllatust, seda ilusat lampi, mida sa Instagramis nägid, ei müüda ei Rimis, Decoras ega Ikeas ning arvatavasti on see üleüldse mõnelt teiselt planeedilt pärit.

7. Sinu vanaema kodu muutub korrapealt tasuta antiigipoeks.

8. Kas te teate seda USA populaarset telemängu «The Price Is Right»? Sa oleksid selles mängus võitmatu! Sa tead täpselt, kui palju maksab klassikaline röster, see uhke Smegi röster ja Facebooki Marketplaces müüdav kasutatud röster. Üleüldse muutud sa pärast kodu soetamist üheks elavaks e-poeks.

9. Sa ei saa aru, kas sul on lihtsalt kallis maitse või ongi kõik koduga seotud asjad kallid? 300 eurot segisti eest? On seda vähe, palju või mõõdukalt? Kui teaks, küll oleks hea.

10. Sul jätkub silmi vaid teiste kodudele! Sõbranna lisab Instagrami pildi oma prantsuse buldogist? Väga armas, aga kust ta küll selle koera alt paistva vaiba ostis? Sõber lisab Facebooki pildi uuest pruudist? Väga armas, aga kust küll on pärit see imeline lillevaas, mis sõbra selja taga aknalaualt välja paistab?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles