Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

RETSEPT Granaatõunaseemnetega salat teeb pai kõhule ja silmale

Copy
Mõnes salatikastmes võib peituda hulgaliselt suhkrut. Pilt on illustreeriv.
Mõnes salatikastmes võib peituda hulgaliselt suhkrut. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Lisaks sellele, et toit on tervislik, võiks see ka hea välja näha. Söövad ju paljud inimesed muuhulgas ka silmadega. Üks kõige kergemaid (ning ka maitsvamaid) viise oma toidule värvi lisada, on teha seda näiteks granaatõuna seemnetega.

Ka järgnev salatiretsept kasutab just neid punaste pärlitena näivaid tükikesi, et lisada toidule nii värvi kui maitset.

Granaatõunaseemnetega spinatisalat

Vaja läheb:

  • 1 kotitäis (umbes 200 grammi) beebispinatit
  • veerand suuremast punasest sibulast
  • umbes 50 grammi kreeka pähkli tükke
  • 75 grammi feta juustu
  • soovi korral 15 grammi lutserni idusid
  • 1 granaatõun
  • 4 supilusikatäit palsamiäädikat

Valmistamine:

  1. Pese ja kurna beebispinat.
  2. Haki sibul õhukesteks tükkideks.
  3. Soovi korral murenda feta juust kas sõrmede või kahvliga. Võid salatisse lisada ka kuubikutena.
  4. Koori ära granaatõun ning eralda seemned.
  5. Pane spinat kaussi. Lisa punane sibul, kreeka pähklid, feta ja idud. Nüüd puista peale granaatõuna seemned ning kõige selle otsa palsamiäädikas. Head isu!

Retsept pärineb siit.

Tagasi üles