Praeguses olukorras veedavad paljud inimesed aega just kodukontoris ning valmistavad sageli ka töölõunaid endale ise. Kui Sa juba varem seda ei teinud ning vajad inspiratsiooni, siis personaaltreener Siim Kelner jagab lihtsat ning tervislikku retsepti, mis kõigele lisaks on ka väga maitsev.
RETSEPT ⟩ Tatra-peekoni panniroog sobib hästi kodukontoris lõunatamiseks
Mees soovitab roas kasutada just veisehakkliha. «Veisehakkliha on madalama rasvasisaldusega ning on seetõttu väga mõõduka rammususega lihaline, mida lõunasöögis kasutada,» soovitab treener. Ta lisab, et kodumaisest veiselihast hakkliha valmistamisel on kasutatud veise kaela-, turja- ja küljetükke, seega ei pea ka muretsema selle pärast, et hakkliha sisaldaks muid ebavajalikke koostisosi.
Vaja läheb:
Panniroog
- 400 grammi veisehakkliha
- 130 grammi suitsupeekonit
- 2 detsiliitrit tatart
- 1 sibul
- 2 sellerivart
- 10 kirsstomatit
- hakitud tilli
- maitsestamiseks soola ja musta pipart
- praadimiseks õli
Kodujuustukaste
- 7 kirsstomatit
- 400 grammi kodujuustu
- 1 detsiliiter majoneesi
- 5 supilusikatäit hapukoort
- peotäis hakitud värsket tilli
- aroomisoola
Valmistamine:
- Keeda tatar soolaga maitsestatud vees pehmeks ning kurna vesi potist välja.
- Valmista kodujuustukaste: tükelda tomatid sektoriteks, sega kodujuustu, majoneesi ja hapukoorega, maitsesta hakitud tilli ning aroomisoolaga. Seejärel tõsta serveerimiseni külmkappi.
- Nüüd koori ja haki sibul. Lõika suitsupeekon tükkideks ning pruunista pannil seni, kuni rasv eraldub. Kuumuta pannil peekonirasvas ka sibul ning hakkliha, maitsesta soola ja pipraga.
- Nüüd lisa pannile keedetud tatar ja tükeldatud sellerivarred. Kuumuta seda kõike umbes 5 minutit või seni, kuni tatar on parajalt krõbe.
- Lisa poolitatud kirsstomataid ning hakitud till, kuumuta läbi ja maitsesta soovi korral veel soola ja pipraga.
- Serveeri kodujuustukastmega. Naudi!