Kevadistel heakorratöödel on lehepuhuri kasutamine keelatud

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee vanemtoimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Lehepuhurite tööülesandeks on hõlbustada sügisest lehtede koristamist aedades ja suurematel maa-aladel, näiteks parkides ja talukohtades. Aedades saab sellega puhastada peenraid, põõsaste ja hekkide aluseid ja kitsaid kohti, kuhu reha ja luuaga nii lihtsalt ligi ei pääse. 

Puhuritega puhastatakse tihtipeale ka äärekivide äärde kogunenud mustust, mille tulemusel paisatakse õhku rehvide hõõrdumisest teele kogunenud raskemetalli osakesi sisaldavat tolmu.

Üsna sage vaatepilt on kasvõi see, kui ei mõisteta lehepuhuri tööülesandeid ja puhutakse lehti suvaliselt ühest kohast teise.

«Oleme saanud mitmeid kaebusi, seoses sellega, et graanulite koristamisel kasutatakse lehepuhureid. Tallinnas kehtiva heakorraeeskirja kohaselt on avalikus kohas lubatud lehepuhurit kasutada vaid lehtede kokku kogumiseks. Keelatud on lehepuhurit kasutada muul otstarbel ja seda eeskätt seetõtu, et koristusega kaasneb märkimisväärne  tolmu õhku paiskamine,» ütles Mupo menetluse ja piirkonnatöö osakonna juhataja Triin Uudeväli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles