:format(webp)/nginx/o/2021/04/02/13710229t1h30e1.jpg)
Õpi valmistama aasiapärast nuudlisuppi kimchi, seente ja küüslauguga!
Kimchi on Korea köögis üks põhilisi toidu valmistamise elemente. See koosneb kääritatud ja soolatud kapsast, redisest ja teistest toitaineterikastest köögiviljadest. Lisaks sellele on kimchi soolestikusõbralik ning aitab vältida seedeprobleeme. Kimchi võib parandada ka immuunsüsteemi ning avaldada head mõju naha ja aju tervisele, kirjutab väljaanne Mindbodygreen. Kimchit leidub enamikes toidupoodides, kuid seda aasiapärast komponenti pole keeruline ka ise valmistada.
Valgu- ja antioksüdantide rikka nuudlisupi retsept kahele
Koostisosad:
- Nuudlid
- 2 teelusikatäit taimset õli
- 2 küüslauguküünt
- 1 kammkarp
- 3-4 shiitake seent
- 1/3 klaasitäit kimchi kapsast
- 2 teelusikatäit Korea punase pipra pulbrit
- 2 teelusikatäit köögiviljapuljongit
- Tofu
- 3 tassitäit köögivilju omal valikul (nt spinat, kapsas, porgandid)
- 1 teelusikatäis seesamiõli
Retsept:
Keeda nuudlid pakendil antud juhiste järgi ära ja kuumuta potis õli. Lisa seened, küüslauk ja kammkarbid. Prae nii kaua, kuni tekib meeldiv aroom ning seejärel lisa kimchi. Lase veel viis minutit praadida ja lisa punase pipra pulber ning köögiviljapuljong. Lase supp keema ning sega viis minutit. Viimaks kalla juurde köögiviljad, tofu ja nuudlid ning serveeri soovi korral kimchi ja seesamiõliga.