Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

RETSEPT Kerged ent toitvad kanakotletid kodujuustu ja suvikõrvitsaga

Copy
Kodujuustu ja suvikõrvitsaga valmistatud kanakotletid.
Kodujuustu ja suvikõrvitsaga valmistatud kanakotletid. Foto: Erakogu

Soojade ilmade saabumisega soovivad paljud inimesed süüa kergemat toitu ning jahedusse sobivad tummised road ei paku kevadpäikese käes enam nii väga pinget. Lisaks mõtlevad nii mõnedki juba suvise rannavormi saavutamise poole.

Täna jagame teiega personaaltreener Rauno Rikbergi kanakotlettide retsepti, mis on mehe sõnul väga sobilikud just selleks, et rannakeha vormimisega peale talve algust teha. Treener soovitab just kanafileest valmistatud hakkliha, kuna see on väherasvane ja koosneb puhtast lihast.

«Kurkum annab linnulihale isuäratava kuldpruuni jume ning kodujuust ja suvikõrvits muudavad kotletid veelgi mahlasemaks ja ka ülimalt toitvaks,» kommenteerib Rikberg ka teiste koostisosade valiku tagamaid.

Kanakotletid suvikõrvitsa ning kodujuustuga

Vaja läheb:

  • 300 grammi kanafilee hakkliha
  • 100 grammi suvikõrvitsat
  • 100 grammi kodujuustu
  • 1 muna
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 supilusikatäit tšiiaseemneid
  • pool teelusikatäit kuivatatud tüümiani
  • pool teelusikatäit jahvatatud kurkumit
  • veerandi sidruni mahl ja riivitud koor
  • maitsestamiseks soola ja pipart
  • praadimiseks õli

Valmistamine:

  1. Pane ahi soojenema 180 kraadi juurde.
  2. Riivi suvikõrvits, maitsesta kergelt soolaga ja jäta ootele, kuni ülejäänud koostisosi ette valmistad.
  3. Pressi küüslauguküüs läbi küüslaugupressi, klopi lahti muna ja sega kõik koostisosad hoolega omavahel kokku.
  4. Nüüd pigista suvikõrvitsamassist välja liigne vesi ja sega see kotletitaignasse. Vormi kotletimass kaheksaks ühesuuruseks pallikeseks.
  5. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli, vajuta kotletipallid lapikuks ja prae umbes minuti jooksul mõlemalt poolt jumekaks.
  6. Nüüd tõsta kotletid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning järelküpseta neid ahjus veel umbes kaheksa minutit.
  7. Head isu!
Tagasi üles