Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

RETSEPT Täistaimsed maisikotletid

Maisipihvid
Maisipihvid Foto: Shutterstock

Mais ei kuulunud minu eriliste lemmikute hulka, kuni ühes india restoranis sarnaseid pihvikesi maitsta sain. See oli armastus esimesest ampsust. Retsepti loomulikult kaasa ei antud, tuletasin selle ise ja kuulen nüüd rõõmustavalt tihti, kuidas see lihtsasti valmistatav roog minu sõprade lemmikuks on saanud.

Retseptist jagub neljale. 

Vaja läheb:

  • 2 purki magusat maisi (340 ml purki)
  • 3 spl kikerhernejahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 8 spl vett
  • hakitud ürte, näiteks koriandrit või murulauku
  • soola

Valmistamine:
Loputa mais ja jäta hetkeks sõelale nõrguma. Sega omavahel kikerhernejahu, küpsetuspulber, sool, vesi ja hakitud ürdid. Lisa mais ja jälgi, et tainast oleks pigem napilt, see mängib selles retseptis vaid õrna siduja rolli. 

Prae keskmisel kuumusel mõlemalt poolt kuldseks ja pane hetkeks enne serveerimist majapidamispaberile, et üleliigne rasv eemalduks. 
Head isu! 

Märksõnad

Tagasi üles