GALERII ⟩ Malta palee, kus prints Philip ja Elizabeth oma elu parimad päevad veetsid

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee vanemtoimetaja
Copy

Malta pealinna külje all asuv villa oli kuninganna ja prints Philipi koduks aastatel 1949-1951. Vaatame, mis on saanud majast, kus paar oma elu kõige murevabamad aastad veetis. 

Peod, piknikud ja kvaliteetaeg teineteise seltsis – selline oli Elizabethi ja Philipi elu siin Malta saarel asuvas palees paari esimestel abieluaastatel. Malta pealinna Valleta külje all asuv villa oli kuninganna koduks aastatel 1949-1951. Tegemist on ainukese kohaga, mida kuninganna väljaspool Ühendkuningriiki koduks nimetanud on. 

Kuninganna elas saarel koos oma abikaasa prints Phillipi ja nende esimese lapse, troonipärija prints Charlesiga. See oli noorpere jaoks rahulik ja õnnis aeg. Suur sõda oli läbi ja kuninglikud kohustused ning otsustused langesid veel Elizabethi isa õlule. 

Malta riik on üritanud villat aastate jooksul uuele elule turgutada, ent paraku ei ole nende püüdlused kuigi palju vilja kandnud. Seda, kas tegu on villa viimase peatükiga, näitab vaid aeg. Senikaua piilu naeru ja pisaraid näinud Guardamangia villa seinte vahele!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles