Mis juhtub, kui kokata ülemöödunud sajandi kokaraamatu järgi? Toidublogija Triinu Võsu jagab kogemust

Britt Rosen
Copy
Kringlikesed kohvi juurde.
Kringlikesed kohvi juurde. Foto: Vahur Võsu

Kuidas maitsevad ülemöödunud sajandi kokaraamatu retsepti järgi keedetud kanasupp või kringlikesed kohvi juurde? Triinu Võsu otsustas järele proovida ja ülestähendusi oma blogis jagada.

Nii palju kui toidublogija Triinu Võsu mäletab, seisis Liida Pancki 1864. aastal välja antud «Kasulinne kögi- ja majapiddamisseramat» raamaturiiulis alati aukohal. Vana kokaraamat jõudis perre isapoolse suguvõsa kaudu ja kuulus naise Kadrinast pärit vanavanaemale. Seda koheldi kui reliikviat ja lehitseti hardusega.

Et toit on ühtaegu Triinu Võsu kirg, huvi ja töö – «Olen see õnnelik inimene, kel kõik need kattuvad nagu omaaegsel kokanduskuulsusel Julia Childil» –, otsustas naine selle aasta alguses, et hakkab jõudumööda Liida Pancki ülemöödunud sajandi kokakunsti järele proovima ja toidublogisse (triinuvosu.blogspot.com) üles märkima. «Puhtast huvist, et näha, kuidas sellega toime tulla, ja teada saada, mida põnevat tol kaugel ajal süüa tehti,» põhjendab Triinu Võsu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles