Kas sa mäletad, millal viimati ise lihapalle tegid? Personaaltreener Rauno Rikberg soovitab vanakooli retsepti valmistada tavalise loomaliha asemel aga hoopiski kergemast kanahakklihast.
RETSEPT ⟩ Kerged kanalihapallid suvikõrvitsaga avokaado-pestokastmes
Paljud inimesed armastavad oma toidulaual lihatoite, ent need kipuvad jätma kõhtu raskustunde. Õnneks on lihtne viis, kuidas menüü kergemaks muuta: valmista rohkem toitu kanalihast! Sellega on päri ka Rikberg: «Alati pole suuri muudatusi vaja teha – lihtsalt asenda klassikaliste retseptide tegemisel loomaliha kergema kanaga.» Lihapallide puhul soovitab ta veel näiteks lisada suvikõrvitsat. «See on hea ning lihtne viis, kuidas oma toidulauale kergemini rohkem köögivilju tuua,» soovitab Rikberg.
Suvikõrvitsa-kanapallid avokaado-pestokastmega
Vaja läheb:
- 300 grammi kanafilee hakkliha
- 180 grammi suvikõrvitsat
- 30 grammi basiilikulehti
- kergelt hakitud tilli ning peterselli
- 1 küüslauguküüs
- sorts sidrunimahla ja veidi riivitud sidrunikoort
- 1 supilusikatäis kõrvitsaseemneid
- 2 supilusikatäit oliiviõli
- 1 avokaado
- soola, pipart
- praadimiseks õli
Valmistamine:
- Riivi ära umbes 100 grammi suvikõrvitsat, sega näpuotsatäie soolaga ja jäta seisma.
- Tükelda ülejäänud suvikõrvits, küüslauk ja lisa ürdid, kõrvitsaseemned, sidrunimahl ja –koor ning õli. Püreesta see saumikseriga ühtlaseks pestolaadseks seguks. Maitsesta soola-pipraga.
- Pigista riivitud suvikõrvitsast vesi välja – võid seda teha lihtsalt käte abil või kasutada tihedat sõela.
- Pane suvikõrvits koos hakklihaga kaussi, lisa supilusikatäis pestot ja sega korralikult läbi. Seejärel veereta 3-4 sentimeetrise läbimõõduga pallid, mida pruunista pannil õlis veeretades kokku uumbes 4-5 minuti jooksul.
- Lase pannikaanega kaetult või siis fooliumi all mõni minut puhata.
- Samal ajal haki kahvli abil avokaado viljaliha ja sega see ülejäänud pestoga.
- Serveeri koos lihapallidega. Head isu!