Nädalavahetus on mõnus aja maha võtmiseks ning mõne filmi või seriaali nautimiseks. Selle kõrvale on aga alati hea ka midagi põske pista. Personaaltreener Siim Kelner soovitab selleks toitvaid nachosid.
RETSEPT ⟩ Valmista mõnus suupiste filmiõhtuks — nachod
Nacho'd on juba selle pärast head, et nad on veidi tervislikumad kui tavalised kartulikrõpsud. Lisaks on nendest väga lihtne teha üks põnev snäkiroog. «Praadides juurde näiteks hakkliha saab suupistest hoopis kerge õhtusöök, kuna see muudab vahepala kohe oluliselt toitvamaks. Mida proteiinirikkam hakkliha, seda parem,» ütleb Kelner. Lisaks on nacho’dele lihtne lisada ka erinevaid värskeid koostisosi, näiteks sobib selleks hästi avokaado.
Nacho-hakkliha suupisteampsud
Vaja läheb:
- 400 grammi hakkliha veiselihast
- 1 pakk (180 grammi) nachokrõpse
- 1 pakk takomaitseainet
- 1 purk (230 grammi) takokastet
- 80 grammi riivitud juustu
Serveerimiseks:
- 1 avokaado
- 1 purk rohelisi teravaid jalapenosid
- 1-2 detsiliitrit hapukoort
- hakitud lehtpeterselli
Valmistamine:
- Laota nacho’d ahjuplaadile nii, et need üksteist veidi kataksid.
- Prae hakkliha pannil, maitsesta takomaitseainega.
- Jaga hakkliha nacho’de vahel ära, tõsta peale väikesed takokastme törtsud ja puista üle riivitud juustuga.
- Küpseta ahjus 200 kraadi juures 10–15 minutit, kuni juust on sulanud.
- Serveeri kohe pärast ahjust võtmist. Laota peale kuubikuteks lõigatud avokaado ja jalapenorõngad. Sortsuta siia-sinna ka veidi hapukoort.
- Head isu!