Üllatavad road, mida võib valmistada kuumaõhufritüüris

Dagmar Lamp
, Postimehe teemaveebide juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

Viimase aja üks suurimaid trende paistab kodukokandusmaailmas olevat kuumaõhufritüür. Kui sa aga pole veel selle masinaga tuttav, võib sul tekkida küsimus, milleks üldse see, kui pann töötab täitsa hästi.

Kuumaõhufritüüre reklaamitakse kui lihtsat ja tervislikku alternatiivi tavalisele fritüürile, kus road valmivad õlis. Mida aga tähendab kuuma õhuga praadimine?

Kui sa valmistad toitu tavalise fritüüriga, kuumutatakse õli selles 180-200 kraadini ning toit hoitakse üleni õlis, kuniks on saavutanud kuldpruuni värvuse. Kuumaõhufritüür pakub väiksema rasvasisaldusega alternatiivi, kasutades masinas ringlevat kuuma õhku sama efekti saavutamiseks.

Mida küpsetada?

Kõige populaarsemad tooted on külmutatud friikartulid ja köögiviljad, kuid tegelikult on masinasse võimalik palju rohkem toite panna ning saada lauale krõbedalt maitsev roog.

  • Puu- ja köögiviljad. Kuumaõhufritüüri sobivad kõiksugused juurikad, mitte ainult kartulid. Rohelised oad, seened, spargel, brokoli, redised, pommu... valikuid on palju! Ekstrakrõbeduse annab, kui pihustad köögiviljadele enne natuke õli.
  • Vahepalad ja eelroad. Kiireks vahepalaks viska kuumaõhufritüüri näiteks kikerherned või sibularõngad. Võid kaaluda ka nachosid, kevadrulle, kartulikrõpse, peekonisse mässitud avokaadot, juustupulki...
  • Põhiroad. Enamik kuumaõhufritüüre pole piisavalt suured, et neis saaks valmistada prae, kuid õhtusöök kahele on lihtsalt tehtav. Proovi kanaliha, steiki, kotlette, kalafileed, kalkunirinda või homaarisabasid. Juustused road õnnestuvad kõige paremini, kui juust on toidus sees – grillitud juust, ravioolid.
  • Magustoidud. Võib tunduda, et fritüür pole just magustoidusõbralik, kuid kui lähened loominguliselt, õnnestub seegi. Suure piruka asemel proovi minikoogikesi või kakukesi. Sobilik ka erinevate küpsiste ja pudingite valmistamiseks, soovitab Fox8.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles