![Artikli foto](http://f12.pmo.ee/2u3cswcjTsSzxvApnmSk-_wU-0E=/1442x0/filters:format(webp)/nginx/o/2021/05/19/13788675t1h158b.jpg)
Viimase aja üks suurimaid trende paistab kodukokandusmaailmas olevat kuumaõhufritüür. Kui sa aga pole veel selle masinaga tuttav, võib sul tekkida küsimus, milleks üldse see, kui pann töötab täitsa hästi.
Viimase aja üks suurimaid trende paistab kodukokandusmaailmas olevat kuumaõhufritüür. Kui sa aga pole veel selle masinaga tuttav, võib sul tekkida küsimus, milleks üldse see, kui pann töötab täitsa hästi.
Kuumaõhufritüüre reklaamitakse kui lihtsat ja tervislikku alternatiivi tavalisele fritüürile, kus road valmivad õlis. Mida aga tähendab kuuma õhuga praadimine?
Kui sa valmistad toitu tavalise fritüüriga, kuumutatakse õli selles 180-200 kraadini ning toit hoitakse üleni õlis, kuniks on saavutanud kuldpruuni värvuse. Kuumaõhufritüür pakub väiksema rasvasisaldusega alternatiivi, kasutades masinas ringlevat kuuma õhku sama efekti saavutamiseks.
Mida küpsetada?
Kõige populaarsemad tooted on külmutatud friikartulid ja köögiviljad, kuid tegelikult on masinasse võimalik palju rohkem toite panna ning saada lauale krõbedalt maitsev roog.