PILDID ⟩ Harjumaal müüakse rahvusvaheliselt tunnustatud Kõue mõisa

Kodu.postimees.ee
Copy
Kõue mõis.
Kõue mõis. Foto: KV.EE

Harjumaa üks vanimaid mõisakomplekse ootab uut omanikku.

Kõue mõis on üks vanimaid rüütlimõisasid Harjumaal, mida on mainitud esimest korda 1241. aastal. 1832. aastal ostis mõisa kuulus maadeavastaja Otto van Kotzebue, kelle reisikirjadest on ammutatud inspiratsiooni mõisa sisekujunduses.

Kõue mõis.
Kõue mõis. Foto: KV.EE

Põneva ajalooga mõis on täna butiikhotell, restoran ja ürituste keskus. Mõisa on tunnustatud mitmete väga eriliste tiitlitega: Eesti kaunima kodu tiitel ja maailma kõige imepärasema sisekujundusega butiikhotelli tiitel ühtedena neist. 

Kõue mõis.
Kõue mõis. Foto: KV.EE

Mõisakompleksi kuuluvad: barokne peahoone, tall-tõllakuur, tööhobuste tall, tall-laohoone, valitsejamaja, katlamaja ja aiapaviljon. Mõisakompleksiga kaasneb lisaks ligi 15-hektarine maalapp, millest 8,5 hektarit on metsamaad.

Kõue mõis.
Kõue mõis. Foto: KV.EE

Kolmekorruselise peahoone esimesel korrusel on: suur ballisaal, kaks keskmise suurusega saali, kaks väiksemat söögisaali, kaminasaal, sigarituba, vastuvõturuum, garderoob, koridor ja tualett. Teiselt korruselt leiab kolm sviiti, kuus hotellituba, raamatukogu ja laoruumi. Korrus ülevalpool on kaks sviiti, serveriruum ja kontor.

Kõue mõis.
Kõue mõis. Foto: KV.EE

Uuri imelise pakkumise kohta kinnisvaraportaalist KV.EE veidi lisaks. 

Copy
Tagasi üles