Aasta kinnisvarateoks valiti Fahle park

Kodu.postimees.ee
Copy
Fahle pargi galeriitänav.
Fahle pargi galeriitänav. Foto: Fausto Capital

Eesti Kinnisvarafirmade Liit valis konkursi «Kinnisvarategu 2020» võitjaks Fausto Capitali Fahle Pargi rajamise eest.

Fausto Capital pälvis tiitli seoses Tallinna kesklinna modernse äri- ja elukvartali Fahle Pargi arendusega, mis pakub ettevõtetele uuenduslikke ning ainulaadse arhitektuuriga büroolahendusi.

«Tänaseks on valminud Fahle Pargi esimesed kaks arendusetappi, kus on meisterlikult kombineeritud ajaloolised paeseinad ja modernsed lahendused ning mille südamiku moodustab läbi korruste kõrguv ainulaadne klaaskatusega galeriitänav,» sõnas Eesti Kinnisvarafirmade Liidu tegevjuht Tõnis Rüütel.

Fahle pargi rajaja Fausto Capitali omaniku Sven Mihailovi sõnul aitab täna saadud tunnustus tõsta esile mälestiste renoveerimise väärtust ja ajalooliste keskkondade taas kasutusele võtmist.

«Oleme loomas endisesse paberivabriku piirkonda mitmekihilist ja huvitavat linnaruumi, mis on omaette vaatamisväärsuseks. Näiteks galeriitänaval on eksootiline haljastus, kaladega veesilmad ning mitmed kohvikud ja restoranid. Peagi alustame Fahle katlamaja ja korstna renoveerimist, mille otsa plaanime luua Tallinna uue vaateplatvormi. Oleme tänulikud, et meie pingutust ja pühendumust on märgatud,» rääkis Mihailov auhinnatseremoonial.

Fausto Capital on ettevõtete grupp, mis tegeleb alates 2004. aastast büroo- ja kaubanduspindade arenduse, üürimise ja haldamisega. Selle Eesti kapitalil põhineva ettevõtte portfelli kuulub kokku üle 90 000 ruutmeetri kaubandus- ja äripinda.

Aasta kinnisvarategu valiti tänavu kümnendat korda. Žüriisse kuulus kaheksa mainekat kinnisvaraspetsialisti.

Copy
Tagasi üles