Koduaia ilumuru: elurikkuse näidisvastand!

Copy
Foto: Pixabay / Pexels

Aiamuru valides on palju asju, mida kaaluda. Mitmed koduomanikud valivad esinduslikku välimust soovides ilumuru, kuid on mitmeid põhjuseid, miks võiks minna teist teed.

Paljud meie tegevused on ehitatud üles esinduslikkusele, ent mitte jätkusuutlikkusele. Eesotsas on selle poolest loomulikult ameeriklased, kes moodustavad maailma populatsioonist viis protsenti, aga tarbivad veerand kogu maailma energiast. Üks ameeriklane kulutab sama palju energiat kui 6 mehhiklast, 13 hiinlast, 31 indialast või tervelt 370 etiooplast.

Ameerika eluviiside etalon on erkroheline hooldatud muru, mis laiub ameeriklase suure elamise ümber. Pidevat kastmist nõudev hooldamine raiskab tohutult vett. Tekkinud on lausa Instagrami-kontod, mis on pühendatud «ameerika muru hävitamisele». Ka Ühendkuningriikides on arvutatud, et muru kastmisel võib tunnis kuluda sama palju vett kui inimene muidu tarbib nädalas. Arvestades, et Inglismaal võib juba 25 aasta pärast saabuda veepuudus, on see tegelikult, kui mõtlema hakata, naeruväärne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles