Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

KESKKONNASÕBRALIK ELU Mida saad teha ära sina, et säästa vett

Copy
Vee raiskamisel on tõsised tagajärjed.
Vee raiskamisel on tõsised tagajärjed. Foto: Oleg Magni / Pexels

Tallinna Vesi liitus mai alguses keskkonnaalgatusega Rohetiiger, et ühiselt juhtida tähelepanu ja anda soovitusi vee tarbimise jalajälje vähendamiseks. Veesäästunippe jagab Tallinna Vee kommunikatsioonijuht Laura Korjus.

Klaasi piima tootmiseks kulub 255 liitrit vett, T-särgi tootmisele aga üle kümne korra rohkem: 2770l. Teadlike valikutega saab vett säästa, vähendades seeläbi oma keskkondlikku jalajälge. 

Väga palju vett kulub põllumajanduses, toiduaine- ja joogitööstuses. Water Footprint statistika alusel kulub ühe kilogrammi sealiha tootmisele 5988l vett, veiseliha tootmisele aga lausa 15 400l. Nisujahust kilose saia tootmiseks läheb keskmiselt 1608l, sama koguse kartulite kasvatamisele 290l ja tomatite jaoks 215l vett. Parim meetod vee raiskamise vähendamiseks on vähendada toidu raiskamist, aga see eeldab teadlikku menüü planeerimist.

Tagasi üles