Kas tulemas on üürikorterite hinnatõus?

Kodu.postimees.ee
Copy
Korter.
Korter. Foto: Patrick Perkins / Unsplash

Üürikorterite pakkumiste arv, mis eelmisel aastal peale koroona tulekut kiiresti kasvas, on paaril viimasel kuul mõnevõrra vähenema hakanud. Kas see võib tähendada ka hinnatõusu?

Kinnisvaraportaali kv.ee vahendusel oli mais pakkumisel keskmiselt 1712 Tallinna üürikorterit. Üüripakkumiste keskmine hind oli 11,4 €/m², mis on viimase aasta kõrgeim näitaja, kirjutab portaal.

Teistest enam on vähenenud väikeste ehk ühe- ja kahetoaliste korterite üürikuulutuste arv. «Üüripakkumise vähenemise taga võib näha mitmeid tegureid. Mõned korterid lähevad pikaajalisest üürist tagasi lühiajalise üüri ehk majutuse turule. Mõnevõrra võiks üüripakkumine väheneda ka selle arvelt, et teenindusettevõtete avamine tähendab täiendavat tööjõuvajadust, kellest osa tuleb Tallinna üürikorterisse muudest Eesti piirkondadest,» selgitas portaali juht Tarvo Teslon.

Lisaks ei saa mööda vaadata sotsiaalmeedia pealetungist – osa üürikuulutustest leiab üürniku sotsiaalmeedia gruppidest ja kinnisvaraportaalidesse need ei jõuagi.

Üüripakkumiste hind on jätkuvalt kõrge pakkumise tõttu endiselt surve all. Samas on korterite ostu-müügihinnad oluliselt tõusnud ja tavapäraselt on üürihind liikunud ostu-müügihindadega samas taktis. Siit tuleneb üürileandjate poolne mõningane soov ja surve hindu pisutki ülespoole kruvida.

Copy
Tagasi üles