:format(webp)/nginx/o/2021/06/17/13853519t1h84d5.jpg)
Paljud kasutavad õlist lahtisaamisel köögi kraanikaussi ning valavad kuuma õli sealt alla. Tegelikult peaks see olema viimane koht, kuhu seda valada.
Paljudel on komme kuum toiduõli vaaritamise järel kraanikausist alla valada. Kiire ja lihtsana näiv teguviis võib aga torud rikkuda. Alguse saanud ahelreaktsioonis saab kahjustada ka meie loodus.
Torudesse valatud õli tahkub ning tekitab nendes ummistusi. Lisaks võib õli rännata torudest veekogudesse ning seega teha halba loomadele ja lindudele. Ülemäärane õli vähendab oluliselt veekogu hapnikutaset, hoiatab aol.com.
Pärast söögi tegemist tuleb õlil jahtuda lasta ning siis see suletavasse anumasse kallata. Tahenev õli tuleb külmkappi jahtuma asetada ning seejärel prügikasti visata. Kui aga õli on mittetahkuv, tuleb ka see suletavasse anumasse kallata ning kohalikku taaskäitlusjaama viia.