Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

ÄRA NII TEE Toruvaenlane number üks, mida paljud siiamaani kraanikausist alla valavad

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Pexels / CC0 Licence

Paljud kasutavad õlist lahtisaamisel köögi kraanikaussi ning valavad kuuma õli sealt alla. Tegelikult peaks see olema viimane koht, kuhu seda valada.

Paljudel  on komme kuum toiduõli vaaritamise järel kraanikausist alla valada. Kiire ja lihtsana näiv teguviis võib aga torud rikkuda. Alguse saanud ahelreaktsioonis saab kahjustada ka meie loodus.

Torudesse valatud õli tahkub ning tekitab nendes ummistusi. Lisaks võib õli rännata torudest veekogudesse ning seega teha halba  loomadele ja lindudele. Ülemäärane õli vähendab oluliselt veekogu hapnikutaset, hoiatab aol.com.

Tagasi üles