EKSPERT SELGITAB Miks on Tallinna kinnisvarapakkumised tehingutest viiendiku võrra kallimad

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee tegevtoimetaja
Copy
Lasnamäe Paasiku tänav. Pilt on illustratiivne.
Lasnamäe Paasiku tänav. Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Tallinna korteriomandite keskmine pakkumishind on poole aastaga rühkinud ajaloo kõrgeimale tasemele, tehinguhinnad tammuvad aga paigal. Miks on see nii?

Pindi Kinnisvara juhatuse liikme Peep Soomani sõnul on Tallinnas anomaalne olukord, kus kõikide korteriomandite tehingute keskmine hind on 2218 eurot ruutmeetri kohta, pakkumiste keskmine hind on kerkinud aga ligi viiendiku võrra kõrgemale ehk 2626 euroni ruutmeetri kohta. 

«Asi on selles, et viimase poole aasta jooksul on turule lisandunud väga palju uusi arendusprojekte, mis eelmisel aastal vahepeal külmutati. Huvi nende vastu on ka suur, kuid hetkel mõjutavad müügis ja ehituses olevad arendused ainult pakkumishinda,» sõnas Sooman.

Tehinguhinda kujundavad aastatagused broneeringud nüüdseks valmis saanud uusarenduste asjaõiguslepingute näol ja ka jooksvad järelturutehingud. Kuna uute korterite osakaal pakkumiste arvus kasvas, siis tõusis ka keskmine pakkumishind, jättes eksliku mulje, justkui hinnad kontrollimatult tõuseksid. Soomani sõnul on hinnatase tegelikult juba teist kuud paigal püsinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles