Uus kaardirakendus võimaldab kiirelt leida lähima avaliku WC

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne./ Avalik tualett.
Pilt on illustratiivne./ Avalik tualett. Foto: Possessed Photography / Unsplash

Eesti Põletikulise Soolehaiguse Selts on koostanud navigeerijaga kaardi, kuhu saab sisestada oma asukoha ja leida lähim avalik WC. Tänaseks on sisse kantud 250 avalikku tualetti, kuid kutsutakse üles kõiki inimesi ja ettevõtteid hetkel kaardil puuduolevatest teada andma.

Kaart on loodud abistama eeskätt põletikulise soolehaigusega inimesi, kuid kasu on sellest kahtlemata kõigil. «Põletikulise soolehaigusega inimesi on Eestis umbes 2500, lisaks saab uue diagnoosi igal aastal veel umbes 500 inimest. Sellise diagnoosiga inimestel võib tekkida vajadus käia tihti ja ootamatult WC-s,” räägib Eesti Põletikulise Soolehaiguse Seltsi juhatuse liige Janek Kapper.

«Mul on ka väga suur palve kõikidele inimestele ja ettevõtetele üle Eesti, et te annaksite teada avalikust WC-st, et saaksime kaarti täiendada ning nii abiks olla tõesti kõigile, kes seda vajavad,» lisas Kapper.

Eesti Põletikulise Soolehaiguse Selts (EPSS) on heategevuslik organisatsioon, mis tegutseb eesmärgiga aidata patsientidel lahendada haavandilise koliidi ja Crohni tõvega seonduvaid probleeme ning parendada haigete ravitingimusi ja elukvaliteeti.

EPSS on loonud ka liikmekaardi, mille mõte seisneb selles, et seda kaarti omav patsient saaks selle ette näitamisel viivitamatult ligipääsu lähimasse tualetti. Kaardi esitanud inimese võiks lubada puuetega inimestele mõeldud tualetti, tasulisse WC-sse tasuta, ainult klientidele mõeldud tualetti või ka personalitualetti.

Copy
Tagasi üles