Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Unusta keemia! Grilli peaksid pesema hoopis selle toiduainega

Copy
Grillimine.
Grillimine. Foto: Francesco Paggiaro / Pexels

Keemiat täis puhastusvahendite asemel on kasulikum puhastada grilli ühe üllatava toiduainega, mis grillimisel kindlasti käepärast on, kirjutab wellandgood.com.

Grilli puhastamine võib olla tüütu ja vaevarikas tegevus. Grillvarda otsa pistetud pooleks lõigatud sibula abil saad kiirelt lahti söestunud toidujääkidest ja grilli külge kleepunud kastmest ning väldid küürimisvaeva. Selleks toimi nii:

Pärast grillimise lõpetamist jäta grill sisse. Võta sibul, lõika see pooleks, pista varda otsa ja hõõru seda edasi-tagasi mööda grillimisresti. Kuumus ja sibula antibakteriaalsed omadused saavad lihtsasti lahti kõigest, mis ennast resti külge haakinud on. Kui juhtud sattuma eriti kangekaelse juhtumi otsa, kasuta looduslikke happeid nagu sidrunimahl või valge veini äädikas, et protsessi kiirendada.

Tagasi üles