Marjulistel ja seenelistel tuleb Kaitseväe harjutusaladel olla ettevaatlik

Kodu.postimees.ee
Copy
Mustikad.
Mustikad. Foto: @mercoledi / Unsplash

Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus tuletab Kaitseväe ja Kaitseliidu harjutusväljadel marjul ja seenel käivatele inimestele meelde, et turvalisuse huvides tuleb järgida väljaõppealadel kehtivaid ohutusnõudeid ning liikumispiiranguid.

Kaitsevägi ja Kaitseliit viivad harjutusväljadel väljaõpet läbi aastaringselt. Ka suvel ja sügisel, mil inimesed lähevad metsa nii seeni ja marju korjama kui ka matkama ja loodusesse aega veetma, võivad samal ajal kehtida harjutusväljadel väljaõppetegevusest tingitud liikumispiirangud. Kui väljaõpet ei toimu, ei takistata harjutusväljadel liikumist.

Vältimaks inimeste juhuslikku sattumist harjutusväljadele, on harjutusalade piirid tähistatud valge-punase või kollase-punase triibuliste postidega. Igal postil on väike must nool, mis näitab kuhu poole postist jääb harjutusvälja ala. Osale piiripostidest on lisatud ka silt, et tegemist on harjutusväljaga ning lisaks on siltidel kirjas ka vastava väljaõppeala kontakttelefon. Eraldi võib näha ka hoiatusmärke üksuse treeningala kirjaga.

Laskmiste, lõhkamiste ja muu eluohtliku tegevuse ajaks heisatakse väljaõppealade lipumastidesse punased lipud ning suletakse sissesõiduteedel olevad tõkkepuud. Vajadusel paigutatakse maastikule julgestusmeeskonnad, kelle korraldusi tuleb ohutuse tagamise eesmärgil täita.

Harjutusväljade sissesõiduteede juures olevatel infotahvlitel on lisaks kontakttelefonile kirjas ka harjutusvälja graafik, väljaõppeala tõkestuskord ning vajadusel ohualajoonis. Samuti edastatakse harjutusväljadel toimuva väljaõppe kohta infot kohalikele omavalitsustele ning kogu oluline info on alati nähtav ka internetis aadressil www.mil.ee/harjutusvaljad.

Copy
Tagasi üles