KORTERIÜHISTUTE LIIT ⟩ 5 kasulikku soovitust, et suvi kortermajas muretult üle elada

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee tegevtoimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Kuum suvi on käes ja Eesti Korteriühistute Liit kordab üle mõned soovitused turvaliseks suveks korrusmajas.

Ära hoia trepikoja uksi lahti

Kuumal suvel kipub nii mõnegi trepikoja uks pidevalt ristseliti lahti olema, kuna keegi elanikest arvab heaks sel moel trepikoda tuulutada. Samas võib lahtine uks meelitada majja pikanäpumehi, nii et trepikoja tuulutamiseks tasuks pigem aknad tuulutusasendusse seada.

Kui üürid kellegi kodu, käitu teistega arvestavalt

Puhkusekorteris tuleb kinni pidada üürileandja ja maja sisekorra reeglitest. Välistatud on puhkusekorteris pidutsemine ja valju muusika kuulamine, samuti suitsetamine ja grillimine kohtades, kus see pole lubatud, uste lahti jätmine ning või võõraste majjalubamine, samuti valesti parkimine või hooletu prügikäitlus.

Lubad oma koju suvitajad, selgita neile reegleid

Korteriomanik on kohustatud tagama, et tema perekonnaliikmed, ajutised elanikud ja korteriomandit kasutavad isikud järgivad seaduse nõuet hoida eriomandi eset korras ning seda ja kaasomandi eset kasutades hoiduda tegevusest, mille toime teistele korteriomanikele ületab omandi tavakasutusest tekkivad mõjud.

Kodunt lahkudes sulge korralikult aknad uksed ja kontrolli elektriseadmete ohutust

Kui korterist pikemaks ajaks lahkuda, tuleks kindlasti korralikult ja turvaliselt sulgeda uksed ja aknad, hoolitseda selle eest, et elektriseadmed ja kodumasinad oleks välja lülitatud, ükski kraan ega toru ei lekiks ning jalgratas, lapsekäru vm. poleks jäetud koridori või rõdule. Hea nipp – kui kahtled, kas uks sai ikka lukku või pliit välja lülitatud, tee sellest mobiiltelefoniga kiire klõps, nii ei pea kodust kaugel muretsema!

Hoolitse korteriomanikuna selle eest, et korteriühistul oleks sinu toimivad kontaktid

Nii saab korteriühistu probleemide tekkimise korral kiirelt ühendust võtta. Korteriomandi- ja korteriühistuseaduse kohaselt on korteriomanik kohustatud teatama korteriühistule oma olemasolevate sidevahendite andmed, eelkõige telefoninumbri või elektronposti aadressi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles