Vaata pilte: Tallinnasse luuakse James Bondist, «Tähesõdadest» ja «Tenetist» inspireeritud kontorid

Kodu.postimees.ee
Copy
Star Warsi fännid Mehhikos, mai 2021. Pilt on illustratiivne.
Star Warsi fännid Mehhikos, mai 2021. Pilt on illustratiivne. Foto: Ulises Ruis / Scanpix

Tallinna südalinna Maakri tänavale kerkib peagi varem meediamajana tuntud hoone asemele uus ja modernne Maakri HUB, mille sisekujunduslahendused on loodud kultusfilmide «Tähesõjad», «James Bond» ja «Tenet» eeskujul.

Disainilahendused esindavad kolme peamist kujundussuunda: hubane ja luksuslik, minimalistlik elegants ning futuristlik stiil.

«Igal ettevõttel on oma vaimsus, mida saab kõrvutada nende kolme filmiga, ja praegu on Maakri HUBi tulevaste üürnike seas kõige menukamaks osutunud luksusliku ja seiklusliku stiiliga James Bond. Loomulikult saavad ettevõtted ka oma lahenduse tellida, kuid KAOS arhitektide poolt läbimõeldud tervikdisain võimaldab hoida kokku aega ja raha,» rääkis Fausto müügidirektor Einar Niin.

James Bondi stiilis kontoriruum
James Bondi stiilis kontoriruum Foto: KAOS Arhitektid

Disainilahendused välja pakkunud Margit Aule sõnul kannab jamesbondilik kontor endas väärikust ja küpsust: «Õdusa keskkonna loovad hallid ja murukarva rohelised toonid põrandakattes, luksust lisab kuldne efektsein ja mustad siseuksed.» «Tähesõdade» filmidest inspireeritud kontor võiks aga Aule sõnul sobida noorele ja uuenduslikule kollektiivile. «Selles futuristlikus keskkonnas kasutasime metalseid pinnakatteid ning piimjaid salapäraseid vaheseinu. Minimalistlikult karge ja elegantse stiili eelistajatele sobib aga Tenet, kus mustades ja hallides toonides detaile tasakaalustab hele naturaalne tammespoonist seinapind,» rääkis Aule.

Kontoriruum Star Wars
Kontoriruum Star Wars Foto: KAOS Arhitektid

Maakri 23A hoone ümberehitus A-klassi büroohooneks valmib esialgsete plaanide kohaselt järgmisel suvel. Fausto Capital investeerib kinnistu ostu koos renoveerimisega kokku 25 miljonit eurot. Täiesti uue ilme saavad hoone fassaadid ja siselahendused ning majale ehitatakse peale kaks klaasist lisakorrust. Maja muudetakse keskkonnasäästlikuks ning välja vahetakse tehnilised lahendused, isolatsiooni-, kütte- ja ventilatsioonisüsteemid.

Bürooruum Tenet
Bürooruum Tenet Foto: KAOS Arhitektid

Millist kontorit eelistad sina?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles