Mere ääres, keset kadakaid

Tiina Kolk
, kultuuriajakirjanik
Copy
Avatud köögiga õdus elutuba on sisustatud modernse ja vanaaegse mööbliga. 
Avatud köögiga õdus elutuba on sisustatud modernse ja vanaaegse mööbliga. Foto: Sander Ilvest

Keltanenide maaliline elamine asub vaid mõnisada meetrit mererannast. «Ostsin selle krundi 2016. aastal ja otsuse Muhumaale maakodu rajada tegin ühe päevaga, kui olin sõbra sünnipäeval,» meenutab rahvusvaheliselt tuntud Soome fotograaf Krista Keltanen, kes käis kooliajal koos vanavanematega Kundast igal suvel ja talvel Saaremaal sugulastel külas. Ta on isegi sõitnud jääteed mööda mandrilt Muhumaale.

«Viis aastat tagasi sügisel lapsepõlveradadele saabumine kujunes väga tundeküllaseks, ma ühtaegu naersin ja nutsin. Peo lõppedes hakkasin arvutist vaatama Saare- ja Muhumaa kruntide müügikuulutusi. Aga siis hakkasin mõtlema, et logistiliselt on Helsingile Muhu ikkagi lähemal, ja leidsingi ühe paiga, mida tasus vaatama tulla. Leppisime maakleriga kokku, et nädala pärast kohtume saarel,» meenutab Krista Keltanen.

Oli oktoober ja kuna tormi tõttu peatati Suurel väinal praamiliiklus, siis nurjus ka teine katse pakutavat krunti uudistada ja ta sõitis Virtsust Soome tagasi, et nädala pärast uuesti naasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles