Põhjus, miks peaksid alati tualettpoti ja põranda vahelise lõhe sulgema (1)

Copy
Tihendamine.
Tihendamine. Foto: lightwavemedia / Shutterstock

Küsimusest, kas tualettpoti ja põranda vahelise ala peaks tihendiga sulgema, võib tekkida vaidlus. Renoveerimismeister ja telenägu Bob Vila andis teada, kuidas asi tegelikult on ja tegi segadusele lõpu.

On levinud arusaam, et jutualuse vahe peaks lahti jätma, et lekke korral oleks vett kohe näha ja nii õnnestub vältida suuri kahjusid. Kui toimuks järsk ja suur toru lõhkemine, oleks see tõsi, kuid selliseid asju juhtub väga harva. Enamus lekkeid on väiksed, mistõttu ei ole neid näha, sest need voolavad põranda alusesse alasse. Avastatakse need tavaliselt hoopis naabrite poolt, alumiselt korruselt üles vaadates. Sama kehtib ka vannialuste leketega.

Just nimelt seoses leketega on lõhe sulgemine hoopiski hea mõte. Lõhe sulgemine ennetab vannitoas rohkelt leiduva niiskuse põranda alla pääsemist. Vesi, mis pritsib välja vannist, dušist või kraanikausist või levib põrandal ei leki niimoodi põranda alla. Vastasel juhul jääb vesi sinna lihtsalt seisma ja on aluseks hallituse tekkeks. Nii tagab selle ära hoidmine tervislikuma õhu vannitoas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles