«Cottagecore» ja «dark academia»: Tiktoki trendide ootamatu tervislikkus

Copy
Fairycore.
Fairycore. Foto: @Mossaesthetic / Instagram

Alates TikToki loomisest 2016. aastal on see asunud muutma trendide tekkimist. See on võtnud üle nii muusika-, ilu-, moe- kui kulinaariamaailma. Vast üks huvitavamaid nähtusi on aga esteetilised kogukonnad, mis Tiktokist alguse on saanud – muu hulgas näiteks cottagecore, dark academia ja fairycore. Oleks patt nimetada neid vaid sisekujundus- või moetrendiks. Tegemist on vaat et elustiiliga.

Tiktoki võimsast trendiarsenalist võib leida peaaegu kõike: mainitutele lisaks näiteks goblincore («kaos, muda ja mustus», nagu kirjeldas üks Guardiani artikkel), princesscore (printsessilik stiil), trippy cottagecore (psühhedeelne maaelu) ning loomulikult tegelased, nagu «e-tüdruk» ja poiss, soft girl ehk «pehme tüdruk» ning vsco girl ehk populaarse pilditöötlusrakenduse järgi nime saanud tüdrukud, kes kannavad Fjällräveni seljakotti ja kasutavad joogitermoseid.

Pilt on väga kirju. Nimekiri läheb ajaga aina pikemaks ja tundub, et igaühele leidub midagi. Need trendid ei puuduta tihti ainult moodi, vaid tervet elustiili ja isegi filosoofiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles