Tallinna korteri ruutmeetri hind püstitas teist kuud järjest rekordi

Kodu.postimees.ee
Copy
Tallinn.
Tallinn. Foto: Marlene Leppänen / Pexels

​Tallinna korteri ruutmeeter maksis juulis keskmiselt 2333 eurot, mis on 17 protsenti enam kui mullu samal ajal.

Vahteri sõnul tõusevad kinnisvara hinnad praegu pea kõikjal läänemaailmas. «Ka Tallinna korteri hinnatõus on viimase kümnendi üks kiiremaid,» ütles Vahter.

«Hinnatõusu taga on ühest küljest kiiresti kasvav majandus ja palgad, teisalt ka ehitushindade tõus. Samuti mõjutab turgu üleüldine ebaselgus koroonarindel, mis paneb inimesi oma vahendeid käegakatsutavasse varasse paigutama,» lisas Vahter.

«Kuna hinnad on kõrged, siis väga hullu krabamist pole. Küll aga teeb hinnatõus paljudele lähiajal oma kodu ostmise keeruliseks ning vaadata tuleb üürituru poole,» sõnas Vahter. «Kui ehitusmaterjalide kättesaadavus stabiliseerub ning tulevik muutub selgemaks, siis peaks ka hinnatõus pidurdama. Selge on ka see, et lõputult hinnad tõusta ei saa, sest ühel hetkel pole enam ostjaid.»

Juulis tehti Tallinnas kinnisvaraga kokku 1029 ostu-müügitehingut, mis on 1,2 protsenti vähem kui juunis, kuid 17 protsenti rohkem kui mullu samal ajal. «Tehingute arvu vähenemine on täiesti ootuspärane. Juulis taandub tehinguaktiivsus tavapäraselt suvekuudele iseloomulikule tasemele, mil ostu-müügi tehingute arv jääb 700-800 vahemikku,» analüüsib Vahter Maa-ameti statistikat.

Korteri keskmine ruutmeetri hind tõusis kuuga 1,2 protsenti 2333 euroni. Pealinna kalleim korter müüdi 935 000 euro eest. Kalleim eramu müüdi 840 000 euro eest. Müüdi ka 16 elamumaa krunti, mis on võrreldes juuniga viie võrra enam. Kalleim krunt maksis 864 000 eurot.

Copy
Tagasi üles