Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Ajakirjanik soovitab sukelduda oma prügisse

Copy
Prügikast.
Prügikast. Foto: The Blowup / Unsplash

Paljud inimesed tegelevad prügisukeldumise ehk dumpster diving'uga, mis seisneb toidukaupluste pidevalt ära visatava söögikõlbliku toidu väljakaevamises. Keskkonnareporter Kate Bratskeir arvab aga, et ka oma kodus peaks prükki sukelduma.

Ilma arusaamiseta, mida, kuidas ja miks tarbid, ei saa tegelikult saavutada jätkusuutlikkust, kirjutab Bratskeir. Eriti on vaja mõista, millised on majapidamise kitsaskohad – mis ja miks läheb kõige rohkem raisku. Bratskeir soovitab seetõttu teha prügiülevaadet – dokumenteerida kuu või vähemalt nädala jooksul, mis prügikasti jõuab. Nii hakkab nägema mustrit ja mõistma omaenda tarbimist.

Näiteks võid märgata, et ostad n-ö pürgivat salatilehte – levinud nähtus, kus ostetakse rohkem juurvilju, kui tegelikult ära süüakse, püüdes öelda endale, et ollakse tervislikud. Puu- ja köögiviljad on USAs enim raisku lastavad toiduained. 

Tagasi üles