Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Levinud meetod lihatoodete sulatamiseks võib kahjustada tervist

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Šoti teadlane soovitab kõhuhädade vältimiseks hoiduda lihatoodete mikrolaineahjus üles sulatamisest. 

Selgub, et väike kiirgav mikrolaineahi ei ole sugugi nii kasulik, kui algul arvatud. Sügavkülmutatud lihatoodete ülessulatamine ahjus võib kõige mustema stsenaariumi korral toidumürgituse majja tuua. 

Šoti Abertay ülikooli professor Costas Stathopoulos soovitab sellest johtuvalt lihatükid hoopis külmkapis üles sulatada, kuna selle jahe keskkond takistab bakteritel paljunemast. Samuti soovitab ta jälgida tootepakendil märgitut, vahendab koduportaal House Beautiful.

Tagasi üles