Eesti korteriühistud: kohalik omavalitsus hoidku ise oma kõnniteed korras

Kodu.postimees.ee
Copy
Korteriühistud on tüdinud kõnniteede korrashoiu kohustusest.
Korteriühistud on tüdinud kõnniteede korrashoiu kohustusest. Foto: Shutterstock

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) läkitas riigikogu majanduskomisjonile korteriühistute ettepanekud ja seisukohad kõnniteede korrashoiu teemal: liit leiab, et omavalitsusele kuuluvaid kõnniteid ei pea hooldama korteriühistud, ja ammugi mitte tegema seda tasuta.

«Viisime hiljuti läbi veebiküsitluse, kus osalenud rohkem kui 250 korteriühistu esindajad üle Eesti leidsid üksmeelselt, et kõnniteede korrashoid jäägu kohaliku omavalitsuse kohustuseks,» ütles EKÜLi õigusosakonna juhataja ja juhatuse liige Urmas Mardi.

Omavalitsuste senine praktika ja seadusandlus on võimaldanud läbi heakorraeeskirjade panna kinnistuomanikule kohustus hoida korras ka omavalitsusele kuuluv kõnnitee. «Nii on korteriühistu liikmete õlule pandud ebaõiglane kohustus,» selgitas Mardi korteriühistute seisukohta.

Siiski olid pooled vastanuist seisukohal, et nõustuks kinnistuga piirnevat kõnniteed korras hoidma juhul, kui kohalik omavalitsus kompenseeriks sellega kaasnevad vajalikud kulud. «Samuti rõhutati arvamustes, et kõnniteede korrashoid pole ainult talvine probleem ehk lumerookimine ja libedusetõrje, vaid näiteks suviti lisandub niitmiskohustus,» vahendas Mardi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles