Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Toit läks pliidil kärssama? Hea põhjus, miks hoida äädikas lähedal

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Toidu valmistamisel tekkivaid aroome on mõnikord kole raske majapidamisest välja tuulutada. Selleks, et koduõhk liialt paksuks ja suitsuseks ei muutuks, võiksid äädikapudeli igaks juhuks lähedal hoida.

Äädikas on koduses majapidamises asendamatu abimees. See saab jagu kõikvõimalikest plekkidest ja ummistustest. Äädikas sisalduv hape on sedavõrd tugev, et see aitab mustusel ja rasval kergesti lahustuda. 

Lisaks sellele on äädikas passiivne, ent suurepärane lõhnaeemaldusvahend, vahendab The Kitchn. Kui lihapraadimisest või kapsasupi keetmisest on õhk paks ja vastukarva, aseta kauss äädikaga sinna, kus lõhn on kõige tugevam. Suurema vaaritamise korral on paslik äädikas vahetult enne söögitegemist köögiriiulile või tööpinnale valmis seada.

Tagasi üles