Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Põhjus, miks ananassi süües suu hellaks muutub

Copy
Artikli foto
Foto: Shutterstock

Ananass on pikantne ja magus puuvili, millega meenuvad esimese asjana troopilised liivad ja palmisaared. Lisaks muule on ta täis vitamiine. Liiga palju ananassi süüa aga paljud ei kannata.

Toitumisteadlane Jonathan Valdez kinnitab: «Ananass on suurepärane C-vitamiini allikas ja samuti on see madala kalorisisaldusega.» Keri Gans, teine toitumisteadlane, lisab omalt poolt, et lisaks on ananass hea kiudainete allikas. «Ühes tassitäies portsjonis on 2,3 grammi kiudaineid,» ütleb Gans. «Kiudained on seotud kauem kestva täiskõhutundega ja ka kaalukontrolliga, samuti veresuhkru stabiliseerimisega.»

Ananass võib aidata ka ärritunud soolte sündroomi puhul, kuna sisaldab ainet nimega bromeliin. Bromeliinil on võimas põletikuvastane toime, mis tähendab, et see võib leevendada ka ärritunud soole sümptomeid, kirjutab Eat This, Not That.

Märksõnad

Tagasi üles