Linnalindude ja -loomade toitmine võib tuua krõbeda sunniraha

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee tegevtoimetaja
Copy
Eakad on üksildased, neil pole kellegagi rääkida ega kellegi eest hoolitseda ja lindude toitmine on nende ainuke rõõm.
Eakad on üksildased, neil pole kellegagi rääkida ega kellegi eest hoolitseda ja lindude toitmine on nende ainuke rõõm. Foto: Shutterstock

Viimase nädalaga on Põhja-Tallinna linnaosas kordades tõusnud kaebused lindude toitmise kohta. Linde toidetakse kortermajade õuealadel, aga mis kõige halvem – otse akendest. Toitjateks on valdavalt eakad inimesed

Kõige suurem probleem on üksikute, vanemaealiste inimestega, kes loobivad aknast lindudele toidujääke ja mille tagajärjel on majaümbrus ja ka aknalauad väljaheiteid täis.

«Linnud lendavad toitmist oodates autode peal, kraapides värvi ja jättes sinna väljaheiteid,» selgitab probleemi mupo Põhja-Tallinnapiirkonna vaneminspektor Oksana Sviridenko.

Sviridenko sõnul oli suvine periood selliste kaebuste poolest vaiksem, aga sügisilmade saabudes hakkasid saabuma signaalid, et eakad «linnumemmed» on aktiviseerinud ja viskavad aknast lindudele toidujäätmeid. Lisaks reostamisele on linnud kohati muutunud agressiivseks ja rünnanud möödujaid – loetles vaneminspektor laekunud kaebuste sisu.

Vastavalt Tallinna Linnavolikogu 28.05.2020 määrusele on linnas vabalt elevate lindude ja loomade toitmine keelatud. Mupol on määruse alusel õigus isikule koostada ettekirjutus ja määrata sunniraha, mille kohaldamise ülemmäär on korrakaitseseaduse § 28 lg 2 kohaselt 9600 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles