/nginx/o/2009/01/24/122465t1h7c8c.jpg)
Kuigi Saksa kööki tuntakse eelkõige lihatoodete pärast, esitas riigi keskvalitsuse keskkonnaorgan soovituse, mis lubaks sakslastel liha süüa vaid tähtsatel sündmustel.
Kuigi Saksa kööki tuntakse eelkõige lihatoodete pärast, esitas riigi keskvalitsuse keskkonnaorgan soovituse, mis lubaks sakslastel liha süüa vaid tähtsatel sündmustel.
ÜRO Toidu ja Põllumajanduse Organisatsiooni teatel moodustab liha töötlemisel tekkiv kasvuhoonegaas ühe viiendiku kogu maailmas tekkivast, vahendab Unian.net.
Võrreldes teiste eurooplastega söövad Sakslased kõige enam lihatooteid, millest saadud kalorid moodustavad ligi 40 protsenti nende tarvitatavatest loomsetest toodetest. Itaallased seevastu saavad vaid neljandiku oma päevastest kaloritest lihast.
Keskkonnaorgani esindaja Andreas Troge sõnul võiksid inimesed lihapraadi süüa vaid pühapäeviti ning proovida näiteks ka Vahemere kööki.
Teadlased on hiljuti keskkonnasõbraliku eluviisi järgimiseks soovitanud lihast loobida vähemalt kahel päeval nädalas.