PILK PEALE ⟩ Tallinna vanalinnas valmisid tippklassi üürikodud!

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee tegevtoimetaja
Copy
Lai 13, Tallinn.
Lai 13, Tallinn. Foto: Uus Maa Kinnisvara

Tallinna vanalinnas, aadressil Lai 13 / Suur-Kloostri 1 renoveeriti väärikas, privaatse siseõuega elamukompleks, kuhu rajati 15 ainulaadset üürikorterit, vahendab Uus Maa kinnisvarabüroo

Unikaalses ja tugeva eripäraga hoones on hoolega restaureeritud ja eksponeeritud kõik ehituse käigus esiletulnud ajaloolised ehitusdetailid. Hoovi seinu kaunistavad keskaegsete motiividega fassaadireljeefid.

Foto: Helis Mahmastol Photography, Oleg Pimenov Photography

Algselt Mihkli kloostrile rajatud keskaegse neljakorruselise hoone arhitektuurse renoveerimisprojekti koostas Heli Ernesaks (FE Arhitektid OÜ) ja sisekujundusprojekti Pille Lausmäe (Sisearhitektuuribüroo OU).

«Korterid on valgusrikkad tänu kõrgetele lagedele (osades korterites üle 4 meetri) ning suurtele akendele, millest avanevad suurepärased vaated Vanalinnale ja kenasse hooldatud sisehoovi,» kirjeldab üürikortereid pakkuva Uus Maa Kadrioru büroo maakler Elena Tomson.

Foto: Helis Mahmastol Photography, Oleg Pimenov Photography

Korterite siseviimistlus on tõeliselt kvaliteetne. Põrandaid katab pilku püüdev naturaalne õlitatud tamme puitparkett (prantsuse kalasaba mustris), vannitubades ja duširuumides loovad erilise miljöö heledat tooni marmorplaadid.

Kogu kortermajas on võetud kasutusele «targa maja» lahendus, mis võimaldab nutiseadmesse installeeritud tarkvara abil avada korteri välisukse, juhtida valve- ja ventilatsioonisüsteeme, siseruumide temperatuure ja kogu korteri valgustuslahendusi. Hoone ja korteri sissepääasud on varustatud sõrmejäljelugejatega.

Foto: Helis Mahmastol Photography, Oleg Pimenov Photography

Loe rohkem SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles