Laeaukudest veeuputuseni: hooletud remondimehed tegid Tallinna kortermaja elanike elu põrguks

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee tegevtoimetaja
Copy
Remont tegi naabrite elu põrguks.
Remont tegi naabrite elu põrguks. Foto: PZU Kindlustus

Remont on naabrite jaoks sageli paratamatult häiriv, kuid enamasti tekitavad pahameelt mürarikkad tööd ja ehk mõningane tolm kortermaja trepikojas. Samas mõningatel juhtudel võivad korteri remonditööd jõuda otse alumise naabri elutuppa – nagu juhtus ühes Tallinna kortermajas, kus korteriomanik avastas ühel õhtul oma laest 18 puurimisauku.

Tingituna praegusest olukorrast kinnisvaraturul on häid töömehi tihti äärmiselt keeruline leida ning ka projekte proovitakse lõpetada võimalikult kiiresti. Nii võibki juhtuda, et kiirustamisest, hooletusest või kogenematusest tekitatakse reaalset kahju naabritele ning häiritakse terve maja elanikke.

«Antud juhul oli ehitajate eesmärgiks korteri põrandakate kruvide ja tüüblitega fikseerida, et põrand enam ei kriuksuks. Ehitajad arvasid, et puurivad betoonpaneelide õõnsustesse, kuid tegelikult jõudsid oma puuriga alumise korteri elutuppa, mille lagi nägi välja nagu oleks keegi sinna kuulipildujast tulistanud,» ütles kahjukannataja korterit kindlustanud PZU Kindlustuse varakahjude grupi juht Marge Habakukk.

Küll aga selgus hiljem korteriühistu juhatusega suheldes, et antud korteri remonditööd on ühistule ja naabritele põhjustanud märksa rohkem peavalu.

«Tundub, et töid tehakse kas kiirustades või pole tegijad eriti vilunud, sest tööde käigus on ehitajad tekitatud kahel korral uputusi, millest esimese puhul jõudis vesi koguni esimesele korrusele. Lisaks on juhtunud kolm elektrilühist, mille tagajärjel on kõik 20 korterit olnud tunde ilma elektrita,» nendib Habakukk. Lisaks kaebavad naabrid ka selle üle, et trepikoda on pidevalt räpane ning ehitajad ei korista enda järelt.

Ehitaja otsimisel tasub valiv olla

«Eks kinnisvaraturu aktiivsusest tulenevalt ei ehitata ainult uusi maju vaid renoveeritakse ka kortereid ja sellistel puhkudel on paratamatu, et tööde käigus tuleb ette õnnetusi – ka kogenud ehitajate puhul. Antud juhtum on siiski näide sellest, et remonti planeerides ei tasu kiirustada ja ehitaja pealt koonerdada, sest pärast on tekkivaid probleeme märksa keerulisem klattida. Pigem valida kogenud ja usaldusväärne pakkuja ning vältida avariisid, mis tekitavad naabritele peavalu ja ka reaalset varalist kahju,» soovitab Habakukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles