Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Igal aastal jõuab toidulauale miljard konna

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Marit Stepanova
Copy
Artikli foto
Foto: Corbis / Scanpix

Loodusest püütakse kinni ja tuuakse inimese toidulaule igal aastal ligi miljard konna, kõige enam impordivad konne maailmas Prantsusmaa ja USA.

Ida-Aasia riikide suurim eksporija on Indoneesia, kust viiakse igal aastal välja 5000 tonni konni, vahendab

Maaleht

.

Kõikidest maailma konnadest on ohustatud liikide nimekirja kantud umbes kolmandik, kõige rohkem ohustab konnasid nende loodusliku elupaiga hävitamine, aga ka kliimasoojenemine, saasteained ja haigused.

Ajalehes Conservation Biology avalikustatud uurimuses kirjutatakse, et kui varem on konnadega kauplemist ohustava tegurina alahinnatud, siis nüüd on selge, et ka nende jahtimine on üks suurimaid mõjutajaid.

Mõnes riigis kasvatatakse konnasid ka söögiks, kuid neid ei ole uurimuse andmetes arvestatud.

Märksõnad

Tagasi üles