Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Maiasmokkade leinapäev: suri tiramisu looja Ado Campeol

Copy

Itaalias suri 93-aastaselt restoranipidaja Ado Campeol, keda kutsutakse kuulsa magustoidu tiramisu «isaks».

Veneto piirkonna kuberner Luca Zaya teatas oma Facebooki lehel kurva uudise Ado Campeol lahkumisest.

Ado Campeolile kuulus le Treviso linnas asuv Le Beccherie restoran, kus 1970. aastatel töötati välja kuulus magustoit tiramisu. Tiramisu valmis «tänu Campeola naise Alba intuitsioonile ja kujutlusvõimele», kirjutas Luca Zaya.

Magustoidu kaasautor, peakokk Roberto Linganotto rääkis, et see juhtus kogemata vaniljejäätist tehes, kui muna ja suhkru segusse sattus veidi mascarponet.

«Treviso kaotab oma toiduajaloos järjekordse tähe. Ado ja tema väga pikk restoraniäri on läbi elanud aastakümneid kestnud külalislahkuse ja kvaliteedi ning selle lahke naeratuse, mis ei kadunud tema näolt kunagi,» kirjutas kuberner avalduses.

Tagasi üles