Tule avasta selle aasta jõulutrende ja pühademaagiat Baltimaade suurimas kodu- ja aianduskeskuses Gardest!

Copy
Foto: Gardest OÜ

30. oktoobril täitus Tartu tõelise maagiaga. Nimelt seati Baltimaade suurimas aianduskeskuses Gardest juba neljandat korda üles üks Eesti suurimaid jõuluväljapanekuid. Taimed, pärjad, kuused, ehted, sisustustooted ning maitsev söögipoolis – siit leiab tõelise jõulutunde ning kõik vajaliku, et pühadele vastu minna.

Sel aastal saabub jõuluaeg taas rohkem koduses meeleolus enda lähedastega. Seda uhkem ja mõnusam olgu kodu jõulurüü! Gardestist leiab sel aastal viis erinevat jõulukollektsiooni, väga laia valiku jõulutulesid ja üle 70 000 erineva jõuludekoratsiooni nii koju kui aeda. Mõeldud on nii klassikaliste pühade austajaile kui ka neile, kellele meeldib kristalne talveöömuinasjutt, metsamaagia, muinasjutud või kuldne luksus. Silmailu pakuvad ehtsad kuused, hiigelsuured seened, laest alla rippuvad vihmavarjud, lumivalged ja ka musta värvi kuused, jäine iglu ning sellel aastal leiab ka jõuluaiast piparkoogimaja, mida peab oma silmaga nägema.

“Igal aastal on meie jõuluaed niivõrd erinev eelmistest aastatest ning inimesed ootavad kannatamatult, kunas me kogu selle ilu avame,” räägib Gardest aianduskeskuse turundus- ja kommunikatsioonijuht Merily Loimet, “Lapsed tulevad ja jäävad seisma, sest oleme loonud tõelise muinasjutulise maailma, mida peab esmalt kaugemalt imetlema.” Paljudele peredele ongi Gardesti jõuluaia külastamine traditsiooniks saanud ning kohale tullakse kõikjalt üle Eesti.

Pole ka ime – lastele mõeldes on loodud mitmeid erinevaid majakesi, mida põnev avastada. Sellel aastal on selleks näiteks piparkoogimaja, millel on kõik piprakoogimajale omased elemendid olemas – katust ääristavad glasuurinired, samuti on ka korsten glasuurine, ukseesist kaunistavad pulgakommid, majas sees on kamin koos pisikese köögi ja söögilauaga. Tõeline fantaasiamaailm!

Foto: Gardest OÜ

Erinevaid stiililisi lähenemisi on palju, kuid neid ühendab maagilisus – tuled, muinasjutud ja imed. “Hiiglaslikud seened, laest alla tulevad vihmavarjud, loomakesed vihmavarjudega. Siin elavad muinasjutud ja sünnivad imed. Tule seikle meie käänulistel metsaradadel, imetle lumiseid kuuski ja hiiglaslikke seeni!” kutsub Loimet.

Stiilsed jõulud

Kui 2020. aastal oli moes lavendli ja eukalüpti kooslus ehk värvitoonidest helelilla, eukalüpti roheline, heleroosa, siis sellel aastal on selleks valge, kuldse ja hõbedase kooslus. 2021. aasta jõule iseloomustavad märksõnad: šikk ja elegantne, vaikne sädelev loodus, lossi romantika, kreeka stiilis kujud ja postamendid. Sel aastal on trendikas lumivalge kuusk, millele annavad sügavuse ja värvide mitmekülgsuse kuldsed toonid, matt valge ja hõbedane.

Foto: Gardest OÜ

Ka klassikaline stiil ei ole kuhugi kadunud ning sobib hästi ka saabuvatel jõuludel. Klassikalistest stiilidest võib sel aastal kohata ameerikalikku stiili ehk külluslikku stiili, punase-rohelist ruudumustrit ja erinevaid lipsukesi. Lisaks on sellel aastal veelgi rohkem rõhku pandud erinevatele maiustustele, mida on dekoratsioonidena kasutatud.

Samas on paljud eelistanud läbi aastate skandinaavia stiili, millele saab lisada sügavust ja kargust valgete ja siniste jõulukuulide ning puitdetailidega — alati ei ole vaja välja vahetada tervet jõulukollektsiooni. Skandinaavialik stiil on just selline, mida saab väikese vaevaga täiendada. Aianduskeskuse jõuluaiast leiab ka 3D ehteid, mis on tõeliselt sädelevad, aga samas universaalsed sobitamaks neid igal aastal erinevate stiilidega.

Samuti on moes glamuurne must, mis on muutunud rahulikumaks. Sellel aastal lisandub mustale toonile terrakota pruun, kuldne ja matt hall, mis muudab seda teemat maalähedasemaks. Samas on kuldse puudutuse saanud nii kuused kui ka ehted ning elegantsust lisavad mustad, pruunikad, hallid toonid. “Lisaks on meil ka sellel aastal saadaval musta värvi kuuski, mis eelmisel aastal said juba mõne nädalaga otsa!” tuletab Gardest keskuse turundus- ja kommunikatsioonijuht meelde.

Tuues välja põnevamad leiud ehete osas, siis esmakordselt on valikus ka lapikud kuuseehted. Lisaks leiab veel retrohõngulisi ja tilgakujulisi kuuseehteid. Kindlasti on sellel aastal trendiks ka läbipaistvad klaaskuulid, mille peale on käsitsi maalitud kaunistused.

Mitte vaid silmailu

Aga kindlasti ei ole jõulumaa ainult silmailuks. Novembri lõpust saab kuuse täitsa ise endale koju välja valida. Just nagu metsastki. “Kui keegi peaks hätta jääma, et milline kuusk võtta või milline jätta, siis kohapeal on inimesed, kes on iga kell valmis valiku osas nõu andma ning hooldusnippe jagama, et kuusk võimalikult kaua rõõmu pakuks,” soovitab Loimet pöörduda küsimuste korral aianduskeskuse spetsialistide poole, “ Lisaks leiab novembri- ja detsembrikuus Gardest keskuse õuealalt nädalavahetuseti farmiloomad, kellega saab lähemalt tutvust teha. Seega tegevust ja uudistamist jagub kõikidele!”

Kindlasti tasub võlumaad Gardestisse uudistama minna juba sel nädalavahetusel. Tegevusi jätkub kõigile üle terve keskuse. Kellel pole võimalik Gardest keskuse imelisse jõuluaeda kohale minna, saab uudista erinevaid kollektsioone nende e-poes gardest.ee. Esmakordselt leiab e-poest sel aastal ka virtuaalse showruumi, et kõik inimesed üle Eesti saaksid uudistada Baltimaade suurimat jõuluaeda ning saada osa loodud maailma võlust.

Gardest OÜ

Roheline tn 14,

Tähtvere küla, Tartu

61410

Lahtiolekuajad

E-R 10.00 – 20.00

L-P 10.00 – 18.00

www.gardest.ee

Copy
Tagasi üles