VIDEO ⟩ Mis tunne on omal nahal üht Eesti kallimat üürikorterit proovida?

Madis Kartau
, Kodustiil.ee toimetaja
Copy

Ei juhtu just iga päev, mil kirjakasti potsatab kiri, milles kutsutakse tutvuma 4900 eurose kuu-üüriga korteriga. Järve tornide teise torni tipus, täpsemalt 18. korrusel, just üks selline asub. Käisime omal nahal proovimas, kuidas siis tunne on!

Korterisse sisse astudes tunnen end kergelt ebamugavalt. Ei teagi, kuhu üldse istuda või astuda tohib. Õnneks tohtis igale poole. Korter on särav, valge ja puhas ning kindlasti väga tore kodu kellelegi, kel pangakonto triiki täis. Minul seda luksust ei ole, seega naudin vaatajarolli ja lähen ostan paar lotopiletit, teades, et ka sellest ei pruugi piisata.

Kuid, kes need inimesed on, kes südamerahus mitu tuhat eurot kuus üüri alla panevad? Kas loogilisem ei oleks siis juba osta? Korteri väljaüürimisega tegelev Uus Maa Centrali maakler, Merit Reigam, räägib, et krõbedate hindadega üürikorterite turg pole midagi nii väike kui võiks arvata. Pärimise peale, kes selliseid kortereid siis ikkagi üürivad, vastas ta, et enamasti on üürijateks välismaised suurettevõtete juhid, kes on paariks aastaks Eestisse saadetud, kuid leidub ka eestimaalasi.

Kalli korteri üürija ootab Reigami sõnul aga täisteenust. Enne, kui üldse kolima hakatakse, soovib üürija, et kõikvõimalikud liitumised oleks tehtud ja teenuste lepingud, nagu näiteks koristusteenus, oleks sõlmitud. Arusaadav, kui juba nii suur summa kuus magama panna, ei taha tolmukübetki oma näpu otsaga puudutada. 

Korteri väljaüürimisega tegeleb Uus Maa Centrali maakler Merit Reigam. Üürikuulutusega saab lähemalt tutvuda SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles